Usluge

Wingwave coaching

U Wingwave® Coachingu bavimo se emocijama, i to ugodnim i neugodnim.

Učinak wingwavea je trenutačan i mjerljiv! Cijeli postupak traje 1-1,5 sata i uglavnom se provodi jednokratno. Rezultat koji možete očekivati je oslobađanje od tragova trajnog stresa, otklanjanje blokiranih emocija i stvaranje osjećaja visoke funkcionalnosti.

Wingwave® metodu sam prvi put upoznala u vrijeme mojih blokada i strahom “Kako ću početi svoj samostalni posao?” Osjećala sam da nisam spremna za taj korak, moja uvjerenja o novcu i uspjehu bila su takva da sam vjerovala da ne zaslužujem novac i da mi uspjeh ne pripada!

Osim limitirajućih uvjerenja o novcu i uspjehu, borila sam se i sa neprerađenim traumama iz ratnog djetinjstva, gubitkom oca, blokadama u komunikaciji sa dragim ljudima…

Osobe koje nose neku vrstu traume i emotivne blokade opisuju je kao trn u duši. Stalno osjećamo taj trn, stvara nam blokade na raznim nivoima, ali je toliko mali da ga ne možemo lako izvući. Vremenom se naviknemo na njega. Da li vam je to poznato?

Baš kao što zen priča kaže da zamah leptirovih krila može izazvati uragan na drugom kraju planete, tako je i kod mene mala intervencija dovela do fantastičnih rezultata! Konačno metoda koja na nježan način odstrani svo trnje iz duše i dovede do stanja ugode!

Oslobodila sam se tereta prošlosti i prodisala punim plućima! Pokrenula sam svoj posao, otvorila Grow centar i danas sam uspješna poduzetnica!

Educirala sam se za Wingwave® Coacha i danas uspješno pomažem svojim klijentima da se oslobode različitih blokada i dostignu potpuno zadovoljstvo u svom životu!

Ja vjerujem da svako od nas zaslužuje život ruže, a da je trnje u duši samo put koji trebamo proći da bismo očarali svijet svojom ljepotom i mirisom!

Vjerujem da svi u sebi imamo te potrebne resurse koji će nas dovesti do željenog blagostanja.

Želim živjeti u svijetu gdje se jednostavne tehnike iscjeljenja koriste za najveće i najuzvišenije dobro čovjeka!

Ja volim svoj život!

Zato radim sa klijentima sa kojima dijelim istu strast prema životu i poslu. Radim sa klijentima od kojih učim, koji me motiviraju i inspiriraju da svakodnevno napuštam zonu komfora!

Sa klijentima koji su pokretači pozitivnih promjena u svom okruženju i onima koji su svjesni da se znanje, sreća i ljubav množe kada se dijele!

Svojim klijentima pomažem u razvoju potencijala, ličnom i profesionalnom dostizanju izvrsnosti!

Volim Wingwave® muziku! Taktovi, nježni poput zamaha leptirovih krila, na zadivljujući način oslobađaju blokade kroz čulo sluha!

Zahvalna sam na svemu što imam! A i na onom što nemam, jer mi ne treba! Vjerujem da u životu dobijemo baš ono što nam je potrebno i na tome trebamo biti zahvalni!

Dijelimo iste vrijednosti?

Pišite mi na [email protected] i informirajte se o narednom slobodnom terminu za vaš wingwave coaching.

 

O Wingwave® Coaching metodi:

Poznato je da naš mozak tokom sna „procesira“ sve što smo proživjeli tokom dana, a neugodne emocije razrađuje tako da se idućeg jutra budimo „kao novi“, ne osjećajući opterećenje zbog stresne situacije koju smo prethodno doživjeli.

No, ako je neka situacija za nas bila previše stresna, mozak kao da ne dovrši taj samoiscjeljujući proces i u nama ostaje bolni trag proživljenog stresa. To vrijedi kako za velike tako i za male traume – od saobraćajne nezgode, iskustva s nasiljem i sl. do stresa na radnom mjestu ili razmirica s partnerom. Zbog traga neprerađenog stresa, vraćaju nam se neugodne slike i osjećaji i nastaju novi neugodni osjećaji koji nas koče i onemogućavaju u korištenju svih naših potencijala.

Teme koje se najčešće obrađuju tokom Wingwave® Coachinga:

 • strah od javnog nastupa
 • trema pred ispit
 • priprema sportista za postizanje emocionalne stabilnosti
 • priprema managera za povećanje emocionalne fleksibilnosti i bolje podnošenje stresa
 • strah od zubara
 • strah od leta avionom
 • strah od potresa
 • stres usljed saobraćajne nezgode
 • fobije
 • rad na samopuzdanju
 • kontrola neugodnih emocija (npr.bijes)
 • kontrola osjećaja ovisnosti prema hrani i pušenju
 • rad sa mnogim drugim neugodnim osjećajima.

Temeljni postupak u wingwave coachingu brzi su pokreti očiju ili budne REM faze kojima se mozak „reprogramira“ na način da prestaje reagirati na negativna iskustva koja su nas opteretila i izazvala stres ili traumu. Učinak se postiže tako da se u budnom stanju izazovu REM faze vođenim pokretima očiju i to tako da klijent prati ruku coacha dok se ona brzo pomiče ulijevo i udesno. Na taj način pokrećemo onaj isti proces kojeg za nas obavlja naš mozak dok spavamo kada briše, obrađuje, razrađuje i neutralizira stresne emocije koje smo dožvjeli tokom dana.

Ovom izuzetno učinkovitom metodom prvo se rješavamo neugodnog osjećaja, a potom se on zamjenjuje novim, ugodnim osjećajem. To znači da nakon coachinga, kad se prisjetimo ili suočimo sa stresnom situacijom na kojoj smo radili, ona više u nama ne izaziva nikakvu neugodu. Također, ako se pripremamo za neki događaj (ispit, nastup, natjecanje) nakon coachinga imat ćemo na raspolaganju ugodne osjećaje koji su nam u tom trenutku potrebni (samopouzdanje, mirnoća itd).