Blog

Coaching seanse

Coaching je interaktivni proces između vas kao klijenta i mene kao vašeg coacha i ima za cilj razvijanje vaših potencijala koji vode ka ostvarenju zadatih ciljeva, stvaranje novih obrazaca ponašanja i modela koji vode ka uspjehu.

Coaching kao podrška ima primjenu u mnogim životnim i poslovnim oblastima, a za njega ćete se najčešće odlučiti kada vam treba podrška u kreiranju poslovne ili životne misije i vizije, kada je u pitanju neka važna životna odluka ili imate određeni obrazac ponašanja koji vam stvara prepreke i želite taj obrazac promijeniti u korisniji.

Kako to izlgeda u praksi:

  • Imate ideju o pokretanju vlastitog biznisa, no osjećate nedostatak samopouzdanja, manjak vrijednosti i osjećate da imate mnogo uvjerenja koji vas koče u realizaciji. Trebate podršku coacha kako biste rasvijetlili te obrasce i napravili konkretne rezultate u realizaciji ideje.
  • Obavljate odgovornu funkciju u firmi. Menadžer ste, voditelj tima ili ste na čelu nekog projekta. Važno vam je da ostvarite dobar odnos i sa nadređenima, a i sa članovima tima. Osjećate da imate poteškoće u iznošenju vlastitih stavova, možda ste prenagli ili se brzo povučete. Treba vam podrška coacha da se osnažite i kreirate vlastitu strukturu koja će vam pomoći da kongruentno obavljate posao za koji ste plaćeni, a istovremeno da osjećate zadovoljstvo.
  • Posao koji radite je izuzetno stresan i osjećate kao da ćete doživjeti burn-out. Ne nalazite zadovoljstvo u radu, a svaki zahtjev koji dobijete dovodi do toga da se osjećate bezvoljno. Stres na poslu se odražava i u vašim odnosima sa porodicom i prijateljima. Treba vam podrška coacha da prevladate stresna razdoblja, osnažite se dovoljno da možete preuzeti odgovornost i steći više zadovoljstva u životu i radu.
  • Javna ste ličnost ili radite ka PR. No, sama pomisao da govorite u javnosti kod vas izaziva paralizu. Volite svoj posao i želite se osjećati sigurnima i punim samopouzdanja. Treba vam podrška coacha da vas osnaži na tom putu tehnikama koje već decenijama daju izvrsne rezultate.
  • Osjećate da imate poteškoća sa kontrolom bijesa. Često su na meti oni koje najviše volite i želite otkriti odakle dolazi toliko nezadovoljstvo. Treba vam podrška coacha da vas ciljanim pitanjima usmjeri da sami rasvijetlite nekorisne obrasce i pomogne vam da uspostavite korisne.
  • Imate strah od aviona, automobila, lifta. Strah kada neko drugi vozi ili kada ne možete kontrolirati vožnju. Treba vam podrška coacha da vas naučno dokazanim metodama poput wingwave-a oslobodi straha i pojača resurse koji će dovesti do sigurnosti i opuštenosti.
  • Osjećate da ste „podređeni“ u nekim odnosima. Ne znate se zauzeti za sebe i imate osjećaj da uvijek izvučete deblji kraj. Partner vas zlostavlja, šef ucjenjuje, prijatelji iskorištavaju… Treba vam podrška coacha da naučite kako na zdrav način zauzeti vlastiti stav i pojačati samopouzdanje.
  • Usamljeni ste. Želite naći partnera, no imate osjećaj da niste dovoljno dobri i da vas niko ne želi. Coach vam može pomoći da uspostavite novi sistem uvjerenja i vrijednosti koji će u vaš život privlačiti ljude koji su slični vama.
  • Osjećate da vam vrijeme prolazi, a da vi stagnirate. Niste produktivni i ne znate vladati svojim vremenom. Treba vam coach da zajedno s vama razvije novu strategiju koja će vas svakodnevno motivirati i puniti vam baterije.

Cilj coachinga je potaknuti vas da vlastitim resursima premostite barijere na koje nailazite na putu svog razvoja. Najbolja stvar koju sam naučila kroz edukaciju i rad sa ljudima je da u sebi imamo sve resurse koji su nam potrebni za uspjeh. Potrebno je samo pronaći pravi alat koji će taj resurs izvući na površinu i oblikovati ga tako da bude koristan.

To i jeste moj zadatak kao vašeg coacha, pokazati vam kako možete sami napraviti uspjeh u svim segmentima života.

Coach ima važnu ulogu u životu svakog pojedinca koji se odvaži krenuti na put samospoznaje. Svojim radom i izborom specifičnih tehnika učestvuje u stvaranju uspješnih, sretnih, zdravih članova naše društvene zajednice. Coach je ruka koja će vas voditi kroz proces promjene, nježno vas podupirući i zajedno s vama doći do najboljeg rješenja. Podstiče vas na samomotivaciju i usredotočuje se na budućnost i ono što radite dobro. Ukratko, pomaže vam probuditi vašu bolju verziju.

Coaching je proces koji je stvoren po vašoj mjeri i ne postoji unificirani obrazac rada.

Tokom coachinga pomažem vam da shvatite svoje vrijednosti i uvjerenja, da pravilno definirate ciljeve i da razvijete strategiju kako da ciljeve ostvarite! To je magija coachinga u kojoj posebno uživam! Gledati kako postižete uspjeh koji ste programirali! I zbog toga radim to što radim i beskrajno uživam u tome!

Coaching je maštovit i zabavan proces razvijanja resursa koji dovodi do trajne, pozitivne promjene!

Predstavljam vam coaching pakete kreirane da potaknu vaš kreativni dio ličnosti i dovedu do trajne promjene: